Škoda TechWeb
http://skoda.panda.cz/forum/

zapojení do můstku
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=19962
Stránka 1 z 2

Autor:  thepromise [ 23.11.09, 16:07 ]
Předmět příspěvku:  zapojení do můstku

ahoj, mám otázku na někoho kdo se v tom vyzná a dokáže krásně vysvětlovat :D jak se zapojuje zesilovač do můstku? mám dvoukanál zesik a chci ho použít na woofer...ale nemám ponětí jak... přeci když ho zapojím na kanál tak bude hrát jako normální repro ne? nebo se pletu? dík za vysvětlení:)

Autor:  party_boy [ 23.11.09, 16:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: zapojení do můstku

Co je to za zesík? Podporuje vůbec zapojení do můstku?

Autor:  thepromise [ 23.11.09, 16:29 ]
Předmět příspěvku: 

on to musí podporovat? vím jen to že nemá ani high input takže to bude nějaká srajda...ale zanedlouho bude novej...chtěl sem ho zapojit tak, že by ten 4 kanál napájel daný ovály...a ty další dva kanály by byli v můstku pro ten woofer...jestli to jde...a s timhle starým zesikem sem si to chtěl jen zkusit jestli to funguje a jak se to dá zapojit

Autor:  Jarda S. [ 23.11.09, 17:17 ]
Předmět příspěvku: 

pokud podporuje tak je to jednoduchý z jednoho kanálu vemeš + a z druhýho - a zapojíš na reprák

Autor:  Nepér [ 23.11.09, 17:32 ]
Předmět příspěvku: 

Napiš, co máš za zesilovač, nebo lépe vyfoť jeho čelní stranu s ovládacími prvky a zadní stranu s konektory.
Pro zapojení do můstku musí být zesilovač konstruován, jeden kanál bývá zpravidla zapojen inverzně a svorky na výstupu obráceny (jeden kanál má uzemněn plus a druhý kanál má uzemněn mínus výstup), takže po připojení výstupu mezi mínus prvního a plus druhého vzniká součet L+P. Při zátěži 4 ohmy v můstku musí být zesilovač stabilní do zátěže 2 ohmy bez zmůstkování.

Autor:  thepromise [ 23.11.09, 17:56 ]
Předmět příspěvku: 

jj díky, uvidím a podívám co to udělá:)...dávám na vaše rady, nechal sem si udělat pořádně přední dveře bez vytlumení jen s nějakým kroužekem..přední kompa se maj ted o co opřít a vejdou se tam, nevaděj ani sklu:) na platě mám ovály zapojený na tom starém zesiku co snad nic neumí:D...tomu všemu chybí basová složka..tím myslím hloubky..středy to zvládá dobře...tak chci koupit 4 kanál, napojit ho na ty ovály a ještě k tomu dodat woofer...jen aby to mělo nízké tony a budu spokojenej:)...díky za odpovědi

Autor:  Nepér [ 23.11.09, 19:47 ]
Předmět příspěvku: 

Nechal sis pořádně udělat dveře bez tlumení? Vždyť to se vylučuje! Kup 4kanál, dva kanály předek, dva zmůstkuj do hrombedny a ovály na platě dáš z rádia, když už je tam musíš mít...

Autor:  thepromise [ 23.11.09, 19:56 ]
Předmět příspěvku: 

no nechal sem si za pakatel urobit ten kroužek dřevenej, předtím to bylo v tý výplni, strašně se všechno třáslo a hrálo to strašně, ted je to opoznání lepší...to vytlumení je dost finančně náročný a bylo mi řečeno že do fazola to již nemá význam :) zde foto:

Obrázek

Obrázek

Autor:  Jarda S. [ 23.11.09, 20:05 ]
Předmět příspěvku: 

pokud si chceš užívat kvalitní hudbu tak tlumení má smysl na normální poslech zbytečný

Autor:  Nepér [ 23.11.09, 22:31 ]
Předmět příspěvku: 

Ta výška takhle na straně taky není nic moc.

Autor:  thepromise [ 25.11.09, 19:21 ]
Předmět příspěvku: 

no to neni ale lepší než nic... jinak mám ještě otázku, jde autorádio zapojit do můstku? jen mě to tak napadlo

Autor:  Jarda S. [ 25.11.09, 19:24 ]
Předmět příspěvku: 

ne :roll:

Autor:  Nepér [ 25.11.09, 20:14 ]
Předmět příspěvku: 

Autorádio už v můstku je.

Autor:  thepromise [ 25.11.09, 20:21 ]
Předmět příspěvku: 

sakra :sick: rádio je 4 kanál napojenej na iso konektor....levej přední reprák...+- pravej p. r. a to samé na zadku...jako nezlobte se na mne ale mě tohle zajímá a ted to vubec nechápu :) chápu že některej zesik to nemusí podporovat...ale jaktože už je tak 4 kan. rádio zapojený?

Autor:  Nepér [ 25.11.09, 20:28 ]
Předmět příspěvku: 

Nastuduj nějakou literaturu o základních principech koncových zesilovačů.

Stránka 1 z 2 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/