Korejské vozy | Ploty | Oplocení | Moderní umění | Ofsetový tisk
  
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 11.12.19, 17:43



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Je potrebny kapacitor? 
Autor Zpráva

Registrován: 8.11.11, 09:42
Příspěvky: 97
Příspěvek Je potrebny kapacitor?
Zdravím Vás lidi.

Pred dvoma dnami som do auta nahodil audio. Presiel som mnoho for co sa tyka audia a vsade sa na tom chlapci rozchádzajú.
Moje auto Felicia 1,3 Mpi
Bateria 44Ah - nová asi 4 mesiace.
Alternátor 90Ah - nový asi rok.
Kabeláž + od baterky - 5 m - priemer 10mm
kostra 1m priemer 10mm
Výkon zosilovača 1000w.
Chcem sa spýtať či je potrebné zapojit pred zosilovač kapacítor alebo to potrebné nie je. nerád by som aby mi baterku tie pecky pokašalili za pár týždňov. Na zosík bude napojený zosilovač a pár oválnych repro. Potrebujete ešte nejaké údaje?


18.8.13, 13:58
Profil
Příspěvek Reklama


Dřevák na focení, neumí ostřit
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.06, 19:40
Příspěvky: 26827
Bydliště: Netolice největší prdel v republice
Příspěvek Re: Je potrebny kapacitor?
co máš za zesilovač ? 1000W je hodně optimistický

_________________
Passat 96kw
Golf III 1,9 tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Felda 1.3BMM combi LPG


18.8.13, 14:41
Profil ICQ

Registrován: 13.11.11, 12:11
Příspěvky: 107
Příspěvek Re: Je potrebny kapacitor?
Neni to potrebne ale je to lepsie pretoze ide len o to ze od baterky do zosika to je dost dlhe vedenie a kapacitor je taka medzistanica s nim to bude hrat lepsie hlavne basy budu mat spravne zakoncenia a tak dale a tak dale ale inak bude ti to hrat aj bez toho a baterku to nemoze nijak ohrozit


18.8.13, 19:25
Profil
Dřevák na focení, neumí ostřit
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.06, 19:40
Příspěvky: 26827
Bydliště: Netolice největší prdel v republice
Příspěvek Re: Je potrebny kapacitor?
pokud máš dostatečně dimenzovaný kabely tak kapacitor nejni potřeba, hi-fi profíci je nepoužívaji

_________________
Passat 96kw
Golf III 1,9 tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Felda 1.3BMM combi LPG


18.8.13, 19:28
Profil ICQ

Registrován: 8.11.11, 09:42
Příspěvky: 97
Příspěvek Re: Je potrebny kapacitor?
Tak ci sou dostatocne dimenzovane, nerozumiem tomuto, ale plus od baterky som tahal po jednej strane a kable od radia po druhej aby nenastalo nejaké frekvenčné rušenie. Kostru som dal na zadne svetlo.

Tak zosik je konkretne TOXIC TX-1000, viem, že nemá toľko wattov RMS, je to určite menej. Je to štvorkanálový zosilovač, zapojený ho mám na mostik (udané 500W podla papierov), na ktorom je subwoofer, odhadovaný výkon subwoofera okolo 200-400w, zatial som ho nerozoberal tak neviem presne. Kupovaný od ruky. Napája ešte dva reproduktory na zadnom pláte, Magnat Edition 693, udané 65/260W. Ale spolu to dáva riadne pecky.

Kapacitor mam Dietz Power Cap 1F.

Zatiaľ v sústave zapojený nie je, kamarát mi vravel, že ked ho zapojím, tak mi len vyžerie baterku a že v zime nenaštartujem, tak som skeptický, lebo niektorí sú pre a iný zasa proti, len mne ide o to aby mi nevypovedala baterka službu, alebo niekde nezhorela kabeláž pri tých ranách, čo dostáva baterka od zosilovača.


18.8.13, 21:57
Profil
Dřevák na focení, neumí ostřit
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.06, 19:40
Příspěvky: 26827
Bydliště: Netolice největší prdel v republice
Příspěvek Re: Je potrebny kapacitor?
na tenhle zesík potřeba nejni ... a kapacitor nežere baterku to ti řek pěknou blbost kapacitor slouží k vyrovnání napětí při hraní ...

_________________
Passat 96kw
Golf III 1,9 tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Felda 1.3BMM combi LPG


18.8.13, 22:47
Profil ICQ
Uživatelský avatar

Registrován: 25.1.07, 22:48
Příspěvky: 6146
Bydliště: Kosice
Příspěvek Re: Je potrebny kapacitor?
skutocny vykon toho zosilnovaca asi pojde najlepsie zistit tak, ze sa otvori a pozre sa, ake integrovane zosilnovace v nom su a kolko vykonu dokazu preniest. optimisticky odhad je tak 70W na kanal :) (t.j. trocha viac ako je teoreticke maximum bezneho 4kanaloveho radia). pripadne ak je na obale nejaka predpisana poistka, ktora sa nanho ma pouzit, tak jej nominalny prud x palubne napatie daju taky velmi optimisticky odhad o dvojnasobku max. vykonu :)

a inac nie kazdy, kto ma takuto vec samonamont v aute automaticky aj musi vediet, ako to funguje. amaterskych audiofilov ja mam obzvlast rad, pretoze sa radia medzi najvacsie bastliace prasata na ktore sa da narazit...

_________________
This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting.
(--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely
OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik
OOOO Audi 90 2.3E r.v. 1987 - Made in Western Germany
Skoda 742 Forever Team


19.8.13, 07:32
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 8.11.11, 09:42
Příspěvky: 97
Příspěvek Re: Je potrebny kapacitor?
Mne neslo o to aby som mal v aute 190dB. Islo mi skor poskladat slusne audio za nie velky peniaz. Vsetky repeo mam magnat okrem basaku. Takze pridanim kapacitoru skor ulahcim zivot baterke?


19.8.13, 08:06
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 25.1.07, 22:48
Příspěvky: 6146
Bydliště: Kosice
Příspěvek Re: Je potrebny kapacitor?
co ja viem, ci tym "vykonom" sa da dohnat kvalita reprodukcie :)

kondenzator by som tam nepchal, kym sa napr. nevypina radio alebo neblika podsvietenie. pri 4x50W serioveho autoradia je to uplne zbytocne, 20W na kanal uz s tym nic moc zasadneho nespravi...

_________________
This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting.
(--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely
OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik
OOOO Audi 90 2.3E r.v. 1987 - Made in Western Germany
Skoda 742 Forever Team


19.8.13, 08:23
Profil Zobrazit autorovy stránky
rejpal
Uživatelský avatar

Registrován: 26.4.06, 14:18
Příspěvky: 16661
Příspěvek Re: Je potrebny kapacitor?
Koho zajímá kvalita? Hlavně když při Kosheen praskají skla. 8)


19.8.13, 09:22
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 8.11.11, 09:42
Příspěvky: 97
Příspěvek Re: Je potrebny kapacitor?
Bude lepsie jo tam dat? Predsa baterka 44ah


19.8.13, 11:12
Profil
rejpal
Uživatelský avatar

Registrován: 26.4.06, 14:18
Příspěvky: 16661
Příspěvek Re: Je potrebny kapacitor?
Při tom brutálním výkonu 500W v můstku a dvou kanálech po řekněme 250W máš svých vysněných 1000W, které si z baterky mohou vzít kolem teoretických optimistických 90A. Abys zachoval 12V když to osolíš, ani pět Faradů ti nepomůže, pokud nemáš od baterky k zesilovači maximálně pár decimetrů kabelu...


19.8.13, 11:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 8.11.11, 09:42
Příspěvky: 97
Příspěvek Re: Je potrebny kapacitor?
Preco riesime vykon mojho zosilovace, vyssie som pisal ze viem, ze taky vykon nema. Ide mi o to aby som uchranil kabelaz pred pretazenim, pripadne rychlym znehodnotenim baterie. Cital som, ze pri rytmickych basoch dostava baterka zabra. Viem, ze by bola lepsia nejaka aspon nieco cez 70Ah, ale tuto som kupil len nedavno funglovku. A kedze kapacitor uz mam pytam sa ci ho mam pouzit. Ci to bude mat zmysel, alebo si len do auta nahodim dalsi zrac energie


19.8.13, 14:03
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 25.1.07, 22:48
Příspěvky: 6146
Bydliště: Kosice
Příspěvek Re: Je potrebny kapacitor?
riesime ho preto, ze: ak by zosilnovac naozaj ten vykon mal, tak ti nepomoze ani 5 paralelne zapojenych takych kondikov, pretoze ich to proste vysleha a napatie ti padne s nimi, ci bez nich. a keby ten vykon nemal (co zjavne nema), tak to proste nema zmysel riesit. tu sa bavime o zosilnovaci, ktory moze mat spickovy vykon niekde na urovni pustenych tlmenych a vystraznych svetiel o com sa asi zhodneme, ze baterke po krku za behu motora nejako vyraznejsie neda.

_________________
This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting.
(--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely
OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik
OOOO Audi 90 2.3E r.v. 1987 - Made in Western Germany
Skoda 742 Forever Team


19.8.13, 14:39
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 5.10.12, 18:47
Příspěvky: 23
Příspěvek Re: Je potrebny kapacitor?
Ja sam za sebe bych ti poradil ho tam dat, pokud uz ho mas doma. Baterku ti to moc neochrani ale zesilovac nebude tak blit pri vysoke hlasitosti a dohraje to snad i spicky. Nevim jak resis to ze jedna strana hraje stredy a druha jen subac ale kapacitor je do felicie vic nez vhodnej. Mam felu s 70A altikem a blikam jak vanocni stromecek kdyz hrajou Sakiru :-D a baterka mi vytekla ale ona uz byla v haji predtim. I kdyz po mesici uz jsi to asi vyresil


23.2.14, 22:32
Profil
Příspěvek Reklama


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz