Korejské vozy | Ploty | Oplocení | Moderní umění | Ofsetový tisk
  
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 26.9.18, 04:26



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 EEPROM dump 
Autor Zpráva

Registrován: 5.11.17, 11:32
Příspěvky: 58
Příspěvek EEPROM dump
Ahoj,
zdá se, že moje EEPROM paměť nejde zapisovat, program http://www.motordiag.cz/msm/ v tom selhal. Chtěl bych zkusit paměť odpájet a místo ní použít novou součástku https://www.gme.cz/93c56-so8-stm-thomson Tohle řešení popisuje i https://www.briskoda.net/forums/topic/3 ... prom-dump/

Potřebuju ale čistý EEPROM dump z auta Škoda Felicia 1.3 s jednotkou SIMOS, který se dá pořídit třeba právě programem http://www.motordiag.cz/msm/. Myslíte, že byste mi někdo mohli tento soubor poskytnout? Třeba PM.

Díky,
Vojta.

_________________
Felicia 1.3 50kW MPI, r.v. 1997


28.5.18, 09:46
Profil
Příspěvek Reklama


Mistr mechanik
Uživatelský avatar

Registrován: 1.3.06, 12:42
Příspěvky: 15368
Bydliště: Strážnice
Příspěvek Re: EEPROM dump
někdy tu pamět tím motordiagem přepíšeš třeba až po padesáté


29.5.18, 11:21
Profil

Registrován: 5.11.17, 11:32
Příspěvky: 58
Příspěvek Re: EEPROM dump
No tak já to zkusím víckrát, jestli se povede, že to nebude házet chyby. Udělal jsem si zálohu svojí paměti a to normálně šlo.

Na internetu jsem nakonec našel různý soubory s obsahem EEPROM paměti. Někde je "Immo off" někde "immo on". Vypnutí immo by se hodilo, ale trochu se bojím, když to přehraju nějakým souborem z netu, že už nenastartuju. Stejně nevím co se stane, kdybych to přepsal nulama nebo náhodnejma hodnotama. Nastartuju pak alespon abych tam mohl nahrát zpátky svojí zálohu přes ten motordiag?

A je někde nějaká příručka co v tý paměti má bejt a jak to tam je uložený na jakejch adresách? V dílenský příručce se to teda nepíše. To odpajeni a pouzivani ruznejch zapisovačů už mi příjde taky docela hardcore.
Vojta.

_________________
Felicia 1.3 50kW MPI, r.v. 1997


29.5.18, 12:19
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 4.3.07, 21:36
Příspěvky: 9896
Bydliště: kósek vod Jevička
Příspěvek Re: EEPROM dump
možná zkus oslovit uživatele "darklord"...

_________________
Obrázek "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org


29.5.18, 19:18
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.08, 15:00
Příspěvky: 11945
Příspěvek Re: EEPROM dump
Uzivatel "darklord" to tu sleduje, ale nemam moc cim prispiet, kedze tu sa jedna o editaciu prevadzkovej pamati, a nie programovej. Osobne by som do toho sahal len s tym motordiagom, prepisanie cipu nulami predpokladam sposobi prave moznost nenastartovania, ci uplneho znefunkcnenia jednotky, kedze si kontroluje nejake adresy prave aj z tohoto cipu. Ked uz zhanat "originalny" ci upraveny obsah tejto epromky, tak by som si daval pozor na to, aby sedela aj verzia programu v ECU, kedze ich bolo viac modifikacii a nemusia byt medzi sebou kompatibilne.

A btw, nieco ako zoznam adries ti nikto neda. Ani ten co ich ma, pretoze jediny sposob ako sa k nim dostat je si tu epromku precitat, a reverse-engineeringom zistit co kde ako. Vyrobca auta ci jednotky samotnej, ti nikdy k tomu nic nepovie. A tuneri si za to nechaju zaplatit ked uz na tom stravili hodiny svojho casu.

_________________
"You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna


30.5.18, 08:48
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 5.11.17, 11:32
Příspěvky: 58
Příspěvek Re: EEPROM dump
Citace:
Vyrobca auta ci jednotky samotnej, ti nikdy k tomu nic nepovie.


Tomu se říká "security by obscurity".

_________________
Felicia 1.3 50kW MPI, r.v. 1997


30.5.18, 20:05
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.08, 15:00
Příspěvky: 11945
Příspěvek Re: EEPROM dump
Akoze myslis ze hociktora softwarova firma ti da zdrojaky ked ich poziadas? Automotive neni open-source.

_________________
"You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna


31.5.18, 07:31
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 25.1.07, 22:48
Příspěvky: 6025
Bydliště: Kosice
Příspěvek Re: EEPROM dump
VojtaK píše:
Citace:
Vyrobca auta ci jednotky samotnej, ti nikdy k tomu nic nepovie.


Tomu se říká "security by obscurity".


Tu nejde o security. Software funguje v zavislosti od toho, co a kde v tej EEPROM je ulozene. Nie su to pouzivatelsky editovatelne data. Castokrat dokonca nema vobec zmysel tie data editovat, pretoze jediny pre koho ma zmysel s nimi narabat je ECU samotna. Navyse sa uplne bezne rozlozenie dat v EEPROm meni v zavislosti od verzie SW.

_________________
This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting.
(--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely
OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik
OOOO Audi 90 2.3E r.v. 1987 - Made in Western Germany
Skoda 742 Forever Team


31.5.18, 08:52
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 4.3.07, 21:36
Příspěvky: 9896
Bydliště: kósek vod Jevička
Příspěvek Re: EEPROM dump
VojtaK píše:
Citace:
Vyrobca auta ci jednotky samotnej, ti nikdy k tomu nic nepovie.


Tomu se říká "security by obscurity".

lol
nepoužívej cizí termity když jim nerozumíš :-D
to je debilní by design, to není žádný zabezpečení :mrgreen:

_________________
Obrázek "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org


31.5.18, 21:36
Profil
Příspěvek Reklama


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz