Korejské vozy | Ploty | Oplocení | Moderní umění | Ofsetový tisk
  
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.17, 04:42



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 158 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
 Ako urobiť diaľkové ovládanie na centrálne zamykanie-Felicia 
Autor Zpráva

Registrován: 27.10.15, 16:09
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: Ako urobiť diaľkové ovládanie na centrálne zamykanie-Fel
UZ som to zapojil sam :D podrobne som pozrel videa na utube a uz som vedel, ze tie prve kable ani nebudem pouzivat, ze pojdu 3 kable ako kostra ze dva pojdu do RJ a ze jeden este štava. Dokonca som potom vygooglil typka, ktory ma presne rovnaku "high end" RJ centralu-len on ta ma aj nalepku vyrobcu (MOLPIR) a ten potreboval tiez poradit a nakoniec to vygooglil a vdaka jeho popisu sa mi len potvrdilo vsetko z tych utube videi a zapojil som to nasledovne https://www.hojko.com/zapojenie-do-na-central-felicia-t175521.html
Cize dva zlte som spojil dokopy pripojil som na ne cierny a dokopy som ich ukostril tam, kde je ukostreny central. Pak cerveny som len prilozil do poistkovej skrine na štavu. Pak som podla utube videa vyskusal, ci RJ DO funguje a veru po stlaceny ovladaca vydavala zvuky. Potom som uz len pripojil biely a bielo-cierny kabel na piny 2 a 3 na RJ centralu(idu tam biele a hnede kable) a bolo HOTOVO.


Co este idem riesit?:
1. Zamykanie a odomykanie je naopak co sa tyka tlacidiel na ovladaci-asi je to tym, ze napr na pin2 som dal biely kabel a pin 3 bielocierny a že ked to zamenim tak to pojde spravne. Neviem-zajtra vyskusam ale moc ma to netrapi, hlavne ze to funguje a osobne som skor rad, ze je to naopak lebo mne vadi na vyskakovacich klucoch, ze horne tlacidlo zamyka-prirodzenejsie je pre mna, ze odomyka.
2. Napojenie kablov. Tie dva kable, co su na pine 2 a 3 som len prevliekol cez ocko, ktore tie piny maju. Ale to bolo len cisto na ucely vyskusania. Viem ze drviva vacsina ludi napaja tie kable len tak, ze odkrimpuje kus buzirky z kablov a len tie kable z DO obmotaju na kable centralu a zalepia izolackou a vybavene. Videl som ale aj typka co tie kable pajkoval. Teoreticky by sa to dalo aj fastonmi nar v nejakom Lkovom tvare asi. Len tie kabliky DO su tenucke...Nejake navrhy, aky sposob je najlepsi?
3. Napojenie blinkrov som nestihol. Kazdopadne dobra sprava je, ze RJ DO ked je rovno pri RJ centralu, tak 2 hnede kable ked zajtra prevleciem poza pristrojovku, mali by bez nadpajania dociahnut na smerovky.(alebo teda na vystrazne to napojim ale tak ci tak musi pristrojovka dole, cize to je jedno) Podla tohto fora su blinkre zeleny a žlty kabel na packe(rad by osm to overil multimetrom ale neviem ako :D) Tiez ma však zaujima, ci aj pri blinkroch staci, ked zhodim z nich bužirku a len tam napojim kable z DO. Netreba tam teda nic davam, nic robit? Lebo ako nechcem "dodrbkat blinkre".
BTW: este je tam learning switch, ja k nemu navod nemam ale da sa to na utube najst, ze napr podla toho ako dlho ho clovek podrzi tak sa menia nastavenia abo co, napriklad aj ten impulz ci co to je ze 0,5 s, zevraj 3,5 sekundy je lepsie, neviem to poriesim uz hocikedy.

Tot vsjo, zajtra to dam hadam cele dokopy a pak hura mozem riesit "dodrbkanu pristrojovku" :-)

P.S.: michalkatka dakujem to zapojenie co si postol tak to prve presne sedi s tym ako som to zapojil. keby mi ten sikmooky idiot poslal aj tieto diagrami, tak to zapojim bezproblemov aj sam, lenze on mi poslal len tu jednu schemu. typek, od ktoreho som to kukal na utube tam tiez mal aj tieto doplnujuce schemy. Cize to zapojedie DO je fakt da sa povedat hracka, len treba k tomu komplet navod.


25.10.16, 21:49
Profil
Příspěvek Reklama



Registrován: 27.10.15, 16:09
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: Ako urobiť diaľkové ovládanie na centrálne zamykanie-Fel
toz odpoviem si sam.
1. opacne zamykanie a odomykanie som vyriesil. naozaj stacilo prehodit biely a bielocierny kabel
2. napajat kable budem asi len omotavanim, pajkovat sa mi to moc nechce a keby to robi problem, mozem to hockedy dopajkovat.
3. zapojenie blinkrov-nevyriesene Odvazil som sa to len tak napojit, ako tie ostatne kable-dal som to na zlty a zeleny kabel lebo to pisal lucas na 3.strane, ked sa ho to pytal zakladatel tohto topicu. Po zapojeni vsak blikaju hlavne svetlomety a nie blinkre(smerovky).
Na tej packe prepinaca smeroviek su vyrazene cisla, tam kde su piny-viz.foto.http://s12.postimg.org/ya4xcaval/DSC_3229.jpg no a zlty kabel je zapojeny na 56b a zeleny na 49a.

Mohol by mi niekto povedat ktore su teda blinkre? Co som nasiel elektricku schemu http://wrp.cz/rock/felicia/el_felicia.pdf tak tam su smerovky takto: Prava-cierny abo zeleny kabel a Lava-cierny alebo biely. Cize z toho mi vychadza ze by tie blinkre mohli byt na bielom a ciernom kabli ale som trochu pokakany to zapojit len tak halabala aby som nieco nepokazil.

Inak zapojenie na vypinac vystraznych svetiel by bolo lepsie ale tam je zas kablov jak v elektrarni-cervenocierny zelenocierny, šedy a neviem este ake. Cize to zas nemam sancu ani tam sam zapojit, takze poprosim niekoho aby mi napisal bud konkretne kable na prepinacy smeroviek alebo na vystraznych.

EDIT:v tej elektrickej scheme som na 10 strane nasiel presne aj ze smerova a vystrazna svetla a vdaka tomu ma napadlo, ze sak ked zapojim blinkre cez packu, tak budu blikat len predne hlavne blinkre asi. ale nebudu blikat tie male naboku a tie vzadu taktiez nie. kdezto keby to zapojim cez spinac vystraznych svetiel, tak by vlaste malo zablikat vsetkych 6 smeroviek-len to uz je na mna trochu hardcore schema. lebo na napojenie mam len 2 kable cize to by so na to prepinaci musel najst jeden abo dva kable, ktore ovladaju vsetkych 6 blinkrov.


26.10.16, 17:20
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11.2.06, 14:19
Příspěvky: 19007
Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
Příspěvek Re: Ako urobiť diaľkové ovládanie na centrálne zamykanie-Fel
smerovky pravá a ľavá strana je prepojená, čiže vždy budú blikať všetky tri...

Farby neviem, ale na prepínači výstražných je to najpraktickejšie, zober skúšačku (hoci aj žiarovku v pätici), zapni smerovku a hľadaj na ktorom pine to bude blikať tiež, vyskúšaj viacero kombinácii aby si si bo listý že je to výstup.... tam nieje moc čo pokaziť...

_________________
Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336


26.10.16, 19:01
Profil

Registrován: 27.10.15, 16:09
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: Ako urobiť diaľkové ovládanie na centrálne zamykanie-Fel
Dnes vnoci to idem skusit este pripojit na packu, ale na spravne kable a uvidim, ci budu blikat smerovky.

Kazdopadne co sa tyka vystraznich podla schemy to naozaj vyzera ze prave 3 sa zdruzuju do jedneho kabla a lave 3 tiez do jedneho to uz som pochopil. Len teraz potrebujem polopate vysvetlit ako to ostestovat a nie ziarovkou ale multimetrom, stym uz viem ako tak narabat(ma aj bzučiak a mozno prave ten by sa dal nato pouzit?).
Treba teda mat zapnuty motor a na prepinaci prepnut smerovku? A potom ako prikladat hroty mutimetra na tie vystrazne svetla? Demontujem pristrojovku a potom prepinac vystraznych svetiel co odpojit a jeden hrot multimetra pripajat na piny a multimeter zabzuci? a druhy hrot co? Alebo to treba inak merat? Proste som zo toho mimo. Rad by som sa to tym multimetrom naucil, ebo sa mi to do buducna urcite zide, ze ked nebudem vediet, ze od coho je dany kabel, tak multimetrom to zistim.


26.10.16, 20:13
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11.2.06, 14:19
Příspěvky: 19007
Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
Příspěvek Re: Ako urobiť diaľkové ovládanie na centrálne zamykanie-Fel
multimeter sa dá tiež použiť ako žiarovka, meriaš jednosmerné napätie do 20V, ale žiarovka má výhodu že má odber a rýchlu reakciu, predstav si že merací prístroj meria 12V - 0V v rytme smeroviek... tá žiarovka je šikovnejšia...

_________________
Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336


26.10.16, 20:18
Profil

Registrován: 27.10.15, 16:09
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: Ako urobiť diaľkové ovládanie na centrálne zamykanie-Fel
takze multimeter zapojim ako ked meram kolko Voltov ma bateria, nastavim to vlastne tiez na 20DC-ale potom co, jeden hrot na pin a druhy hrot kde? Jako ja by som to tou ziarovkou aj urobil ale neviem aku treba? Keby vytiahnem daku ziarovku z baterky tak mi ju odpali nie? lebo tie pohanaju napr 2x alebo 3x 1,5V baterie, ked nato pripojim 12V to zhori nie?


26.10.16, 20:27
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11.2.06, 14:19
Příspěvky: 19007
Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
Příspěvek Re: Ako urobiť diaľkové ovládanie na centrálne zamykanie-Fel
druhý hrot niekde na kostru, tak ako na beterke mínus...
ak by si to meral žiarovkou, tak napr aj s päticou žiarovku zo smerovky... tak isto jeden pól kostra a druhým meriaš kde je napätie a kde nie...

_________________
Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336


26.10.16, 20:36
Profil

Registrován: 27.10.15, 16:09
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: Ako urobiť diaľkové ovládanie na centrálne zamykanie-Fel
Tak a je HOTOVO: Nic som ani nemusel testovat. Robota na 15 minut. Jednoducho lucas ked radil zakladatelovi topicu tak sa zrejme pomylil a zle mu povedal, ze blinkre su zlty a zeleny kabel-tieto kable su tlmene/obrysove svetle. Kto chce zapojit blinkre, staci sa riadit schemou, ktoru som tu postol a je volne dostupna na nete. Blinkre su teda bielocierny a zelenočierny kabel. Kedze som si v scheme nastudoval aj tie vystrazne svetla-logicky aj tam su kable na blinkre rovnakej farby. Cize som povysunul pristrojovku, a na vystraznych su tie dva kable uplne hore a hned pri sebe, cize paradicka. Vyskusal som a fungovalo to.

Este taka zaujimava vec ohladom tohto univerzal DO. Pisal som, ze prvy krat, ked som to zapojil, tak to bolo naopak, ked som na ovladaci stlacil zamknut tak odomklo. Vtedy som si vsimol, ze na tej RJ DO blika ledka, ktoru som tam pripajal. Zaujimave je, ze ked bolo auto odomknute tak blikala a ked bolo zamknute tak neblikala-což mne praveze pride fajn a logicke, lebo vacsinu casu zo dna je predsa auto niekde zamknute, tak je zbytocne, aby bol kvoli tej blikajucej ledke zvyseny odber auta. Lenze ked som to DO zapojil spravne, cize ked som na ovladaci stlacil odomknut tak odomykalo, tak sa zmenila aj ta ledka a teda teraz, ked je auto zamknute tak zbytocne blika. Meral som to multimetrom a ten odber je relativne zanedbatelny ale podla mna to nema logiku, aby to blikalo a zbytocne odoberalo, ked je auto zamknute. Neviem, naco presne ta ledka sluzi, ale aj tak bude predsa niekde schovana, ci uz za pristrojovkou alebo schrankou takze nechapem tomu naco to vlastne blika(nepoviem, ked za oknami blikava na autach alarm). Podla mna, kto chce usetrit odber a skor mu pride, ze na ovladaci by tlacidlo na odomykanie malo byt hore a nie dole, tak si to DOčko moze kludne zapojit asi naopak a nic by sa nemalo stat.

No a teraz neviem, ci mam tu dodrbkanu pristrojovku kvoli montazi DO-čka riesit tu abo niekde v inom poste...ale tak je to tema elektrika. Cize ako som uz spominal, nic som zbytocne neobchytkaval, nechytal konektory vlhkymi rukami, zapojene je vsetko ako ma byt a po montazi pristrojovky mi nesvieti komplet lava strana+mi neukazuje ani ikonku obrysovych svetiel. Proste zapnem obrysove cim mi automaticky podsvieti kurenie a vypinace nad nim a pravu stranu pristrojovky a tam to konci. Cosi som uz cital o vymene ziaroviek, alebo studeny spoj či co, ale fakt ako som nasraty, ze zas budem musiet dalsiu vec riesit. Predpokladam, ze vsetky ziarovky tachometra a teploty motora odijst naraz nemohli cize tam bude asi iny problem. Nejake navrhy/napady, co by stym mohlo byt, preco sa to dodrbkalo, co stym robit?...


26.10.16, 20:37
Profil
Příspěvek Reklama


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 158 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz