Korejské vozy | Ploty | Oplocení | Moderní umění | Ofsetový tisk
  
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.9.19, 01:52



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 imobilizér felicia 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.07, 09:02
Příspěvky: 6765
Bydliště: Česká Třebová
Příspěvek Re: imobilizér felicia
Já mám minimálně 2 :-D

_________________
JM AUTO-MOTO

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D


12.12.11, 09:38
Profil
Příspěvek Reklama


Junior TW team, Tydýt
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.08, 17:43
Příspěvky: 2677
Bydliště: olomoucký kraj
Příspěvek Re: imobilizér felicia
zdravím, omlouvám se že otvírám staré téma ale potřebuji poradit
je zde X lidí kteří tvrdí že u MPi jsou imobilizéry a někteří tvrdí opak

prošel jsem celý internet ale nenašel jsem které RJ imo mají a které ne jen tyto 2 tipyoznačení:
441.0.4046-055.6, 047 906 030 C / N

jinak čistě teoreticky imobilizér vypíná čistě jen pal. čerpadlo ? - aspon tak jsem se to dočetl

pokud je to tak stačilo by jen natáhnout jiný přívod pro čerpadlo že ?

ptám se proto že zvažuji stavbu další buginy s tím že bych rád použil vícebodové vstřikování takže elektroinstalaci budu dělat komplet druhou jen potřebuji aby motor sám o sobě fungoval ...

děkuji za odpověď


15.2.19, 09:01
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 17.9.06, 14:37
Příspěvky: 12355
Bydliště: Havířov
Příspěvek Re: imobilizér felicia
Prý to jde i nějak zablokovat. Někde jsem o tom četl na netu. Imobilizér bývá přímo součástí ŘJ motoru.

_________________
Vůbec autům nerozumím, ale pořád se v nich hrabu

Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost
Golf IV 1,6 74kW blue


15.2.19, 18:48
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 4.3.07, 21:36
Příspěvky: 9994
Bydliště: kósek vod Jevička
Příspěvek Re: imobilizér felicia
immobox
sezen si nekoho, kdo ti ten imo softwarove deaktivuje.

_________________
Obrázek "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org


15.2.19, 18:53
Profil
Junior TW team, Tydýt
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.08, 17:43
Příspěvky: 2677
Bydliště: olomoucký kraj
Příspěvek Re: imobilizér felicia
Tak kabel sice mam ale neoriginalní tak nevim zda by to šlo deaktivivat :/

Nekde v prizpusobeni jednotky vypnout


15.2.19, 19:11
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Dřevák na focení, neumí ostřit
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.06, 19:40
Příspěvky: 26819
Bydliště: Netolice největší prdel v republice
Příspěvek Re: imobilizér felicia
ne, jentak vypnout to nejde, musel by jsi přepsat SW v jednotce a to po kabelu neuděláš

_________________
Passat 96kw
Golf III 1,9 tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Felda 1.3BMM combi LPG


16.2.19, 09:31
Profil ICQ
Junior TW team, Tydýt
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.08, 17:43
Příspěvky: 2677
Bydliště: olomoucký kraj
Příspěvek Re: imobilizér felicia
tak to je teda už složitější než jsem čekal :( ....

prolezl jsem vše možná a našel pár programu ale bud jsou kompatibilní jen max z win. xp a nebo jsem nenašel instalačku ale když to tak jednoduše nejde tak mám snad asi jen 2 varianty a to bud doufat že ten imobilizer bude fungovat z tou čtečkou a čipem ( za předpokladu že el. svazek co vede do kabiny 6 pin. konektor + 3 pin konektor je stejně zapojený jako u BMM) a nebo se vyprdnout na celé MPI a sehnat motor z jednobodu ale to je až ta krajní varianta

to propojení motorové elektroinstalace z instalací vnitřní jsem zmínil proto že propojení u BMM vím jaké je jelikož jsem to zapojování už 2x řešil ale co jsem se díval tak by mělo být identické


16.2.19, 09:59
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Junior TW team, Tydýt
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.08, 17:43
Příspěvky: 2677
Bydliště: olomoucký kraj
Příspěvek Re: imobilizér felicia
ještě takový dotaz, možná to sem moc nepatří ale snad mi pomůžete :)

stále řeším napojení a zapojení motorového svazku na zbytek kabeláže

vím že na propojení tam jsou 2 konektory jeden 6 pinový a 3 pinový

našel jsem na internetu 2 schémata ale nejsem z nich vubec chytrý
Obrázek Obrázek

piny se navzájem nějak neshodují proto jsem vás chtěl požádat zda by byl někdo tak laskavý aby mi vypsal piny od RJ které se týkají
spínaný +12V
baterky +12 V
Kostry
imobilizeru
k ukazatelu teploty ch. kapaliny
otáčkoměru

nebo jen potvrdil zda zapojení toho 6 pin. konektoru je opravdu identické z jednobodovým vstřikem

a to že pin číslo:
1. spínaných 12V či imobilizer
2. také spínaných 12V nebo imobilizer
3. pal. čerpadlo
4. otáčkoměr
5. čidlo teploty
6. baterka +12V

a 3 pin konektor
vím že jeden kabel je na diagnostiku
druhý sem nezjistil
se 3. kabelem jsem se nikde nesetkal

předem moc děkuji


24.2.19, 17:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Junior TW team, Tydýt
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.08, 17:43
Příspěvky: 2677
Bydliště: olomoucký kraj
Příspěvek Re: imobilizér felicia
Sehnal jsem kompletni elektroniku jak motoru tak vnitrniho svazku a zjistil jsem ze do jednotky vede asi 5 drátu

2x hnedý - kostra
2x černý 1. vede nejspiše na spinanych 12V a 2. Vede do RJ motoru
A pak
1x bílý ktery se kousek od jednotky imo rozdvojuje jeden z nich vede do diagnostické zasuvky a to na přímo a druhý vede do nejakeho plochého 4. Pinoveho konektoru ale nikde jsem nenašel kam se ten konektor zapojí ....

Je možné ze felda ma nejaký vnitrni okruh pro diagnostiku ?

Nebo netuší nekdo kam vede a jakou má funkci ?

Dekuji ...


10.3.19, 18:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 8.6.10, 19:59
Příspěvky: 5344
Bydliště: Snina
Příspěvek Re: imobilizér felicia
slabo hľadáš: https://skoda-virt.cz/cz/clanky/elektri ... u-felicia/

_________________
Favo 135L,1990
http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/


10.3.19, 20:24
Profil
Junior TW team, Tydýt
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.08, 17:43
Příspěvky: 2677
Bydliště: olomoucký kraj
Příspěvek Re: imobilizér felicia
Děkuji, pěkný článek který google nenašel

tak či tak řeším problém že i přes dobré zapojení motor po nastartování (cca 1 - 2 vteřiny) chcípne takže bude někde problém

ale na to by měl tooreticky stačilo sehnat Immo Emulator a napájet ho místo původního plošného spoje ? pokud jsem ten článek dobře pochopil tak by to mělo stačit :)


30.3.19, 20:20
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 21.1.06, 18:58
Příspěvky: 14880
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: imobilizér felicia
A neměl bys do buginy nejlepší dát karburátor a klasické bateriové zapalování? Byť je MPI ještě stará spolehlivá elektronika, vlhkost, bahno a podobné věci nemá ráda, ani to pro to nebylo zamýšleno. Když se to někde uprostřed lesa posere, na místě s tím něco vymyslíš jen obtížně. Karburátor a bateriové zapalování jedou furt, bez čidel, a hlavně jsou velmi service friendly.


31.3.19, 16:31
Profil

Registrován: 17.9.06, 14:37
Příspěvky: 12355
Bydliště: Havířov
Příspěvek Re: imobilizér felicia
Nebo tam dát jen BMM systém. Přece jenom je trošku jednodušší než MPi, nemá tolik čidel, ŘJ motoru nepotřebuje imo.

_________________
Vůbec autům nerozumím, ale pořád se v nich hrabu

Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost
Golf IV 1,6 74kW blue


31.3.19, 19:27
Profil
Junior TW team, Tydýt
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.08, 17:43
Příspěvky: 2677
Bydliště: olomoucký kraj
Příspěvek Re: imobilizér felicia
ano souhlasím, karburátor je jistota že nezklame, snad jediný "problém" je ten že nemám AC pumpu ano jde to řešit zas čerpadlem a pod

jen jsem se rozhodl pro MPi

1. buginu jsem postavil na BMM a jsem s ní nadmíru spokojený ale jakož to "evoluce" bych chtěl zprovoznit ten vícebodový vstřik možná to není nejvhodnější zapalovací systém ale je fakt že to vždy můžu předělat na BMM jelikož mám pořád dost náhradních dílů kdybych ten imobilizér opravdu nerozchodil


31.3.19, 19:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Junior TW team, Tydýt
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.08, 17:43
Příspěvky: 2677
Bydliště: olomoucký kraj
Příspěvek Re: imobilizér felicia
znovu bojuji z tím imobilizérem, sice jsem si z číny objednal emulátor ale stále je na cestě tak sem oprášil notas a diagnostiku z čínským kabelem abych zjistil co vše komunikuje a co vše "nefunguje"

dobrá zpráva je ta že jednotky z diagnostikou komunikují, blbá ta že mám asi nekompatibilní kabel pro upravdu dat ale to nechám na posouzení vás ...
zde je odkaz na album: https://photos.app.goo.gl/X4sxZVL588NXR3w96
1. fotka ze výpis chyb z jednotky motoru
2. fotka je výpis chyb z jednotky imobilizeru
další 2 fotky jsou z jednotky imobilizeru a to že nemohu nic měnit ani nastavovat ( jestli je to opravdu tím kabelem nebo jsem někde jinde abych ten klíček znovu spároval z jednotkou i přes to že diagnostika píše že má "slabý signál" přitom byl vložený přímo v tom čtecím kroužku


9.5.19, 16:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz