Investiční stříbro | Hasičská výstroj a výzbroj | Ofsetový tisk | Sekání trávy | Spojovací materiál

Obsah fóra Škoda TechWeb
RegistraceHledatFAQSeznam uživatelůUživatelské skupinyPřihlášení
Zaslat odpověď Strana 1 z 3
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Stabilni rychla jizda s octavia I
Autor Zpráva
Citovat
Příspěvek Stabilni rychla jizda s octavia I 
Jizda pri 150km/h mi na me octavia I 2.0 85kW neprijde az zas tak moc stabilni, tak pri 110km/h je to pohodicka, ale kdyz jedu rychleji tak mi to neprijde stabilni = nemam tak dobry pocit pri te rychlosti. Dostalo se mi rady od kamose, ze zadni tlumice jsou uz za zenitem, takze by to mohlo byt tim. Mam v planu je vymenit, a vaham zda vymenit jen zadni, ci vsechny 4, ci tam mam dat nejake lepsi tlumice nez 'standard'. Dale uvazuji o tom jestli by pomohly vetsi nizkoprofilaky (tedka nemam nizkoprofil ale obyc puvodni z vyroby), ci zeptam se obecne, co tak asi nejvic ovlivnuje stabilitu jizdy pri vetsich rychlostech, specialne na octavia I? Rad bych abych na nemeckych dalnicich mohl valit i 180 a nepripadal si ze kazdou chvili vyletim z cesty...

dikec

Příspěvek  
no tak pokud máš rozměr gum z výroby tak máš určitě gumy s nižším profilem což jsou nízkoprofilové gumy, další věc je zda máš správnej tlak v pneumatikách a geometrii kol v pořádku a potom veškeré uložení ramen a náprav celkově. K těm tlumičům pokud chceš mít opravdu jistotu a máš auto který má najeto kolem nebo přes 100 000km tak je vyměň všechny protože pokud máš zadek KO a předek má třeba 60% účinnost tak když dáš zadek novej tak to zase nebude ono, pokud chceš přitvrdit podvozek a mít kvalitní jízdní vlastnosti s tím že maličko oželíš komfort a šáhneš do peněžky tak jednoznačně doporučuji H/P Sporting myslím si že spousta lidí tady potvrdí, já mám jen výborné zkušenosti s touto značkou jinak z další zkušenosti pro běžný ježdění jsou dostačující Koni nebo eventuálně KYB. Kdyby jsi náhodou chtěl zajet někde na test tlumičů tak to ale prosím udělej ihned po jízdě která byla dlouhá alespoň 50km aby tlumiče byly kapánek ohřáté protože jinak tam dokáže být rozdíl až 40% studený/teplý s tím že teplý je horší a horší.

Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout, na co se dřív vys*at
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Citovat
Příspěvek  
záleží co to je ten tvůj pocit jako auto se třepe neboplave, bych si zajel do servisu kde testí tlumiče za tři kila budeš mít přehled i s papírem jak na tom ty tvoje tlumiče jsou,

dnes jsem měl podobný případ vymlátil jsem z kol led a bordel a byl klid, jinak se dalo jet tak max kilo miloš

Citovat
Příspěvek  
jezdím s O I na služebky do německa poměrně často, jsou to firemní šunky s 400 tkm najetýma a nedělám si iluze o údržbě a tento pocit tam nemám a to někdy valím co to jde abych byl dřív doma Cool Cool (TDi ta silnější dá i 210 Embarassed Embarassed )

takže jak psali skušenější nahoře.

(a nebo jezdi chvíli užovkou a teprve poznáš co je to nestabilita při vysokých rychlostech)

Škoda 742 Forever Team
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Citovat
Příspěvek  
Kristensen napsal:
no tak pokud máš rozměr gum z výroby tak máš určitě gumy s nižším profilem což jsou nízkoprofilové gumy, další věc je zda máš správnej tlak v pneumatikách a geometrii kol v pořádku a potom veškeré uložení ramen a náprav celkově. K těm tlumičům pokud chceš mít opravdu jistotu a máš auto který má najeto kolem nebo přes 100 000km tak je vyměň všechny protože pokud máš zadek KO a předek má třeba 60% účinnost tak když dáš zadek novej tak to zase nebude ono, pokud chceš přitvrdit podvozek a mít kvalitní jízdní vlastnosti s tím že maličko oželíš komfort a šáhneš do peněžky tak jednoznačně doporučuji H/P Sporting myslím si že spousta lidí tady potvrdí, já mám jen výborné zkušenosti s touto značkou jinak z další zkušenosti pro běžný ježdění jsou dostačující Koni nebo eventuálně KYB. Kdyby jsi náhodou chtěl zajet někde na test tlumičů tak to ale prosím udělej ihned po jízdě která byla dlouhá alespoň 50km aby tlumiče byly kapánek ohřáté protože jinak tam dokáže být rozdíl až 40% studený/teplý s tím že teplý je horší a horší.

Pneu mam 195/65 15", takze o nizkoprofilovosti nemuze byt rec Smile Tlak mam ok, davam vetsi na 2,8 vepredu, 2,7 vzadu. geometrie, ramena, napravy necham v servisu prohlednout... Tlumice tedy vymenim vsechny 4. K tem lepsim tlumicum - rad bych je tam hodil, ale ta cena za H/P sporting me docela sokla - kolem 14k - necham to na standardnich Smile

Příspěvek  
dřív platilo že cokoliv má uvedené profilové číslo tak je nízkoprofilové, v dnešní době většinou platí že co je pod 70 tak už je bráno za nižší profil

Citovat
Příspěvek  
ondra120 napsal:
jezdím s O I na služebky do německa poměrně často, jsou to firemní šunky s 400 tkm najetýma a nedělám si iluze o údržbě a tento pocit tam nemám a to někdy valím co to jde abych byl dřív doma Cool Cool (TDi ta silnější dá i 210 Embarassed Embarassed )

takže jak psali skušenější nahoře.

(a nebo jezdi chvíli užovkou a teprve poznáš co je to nestabilita při vysokých rychlostech)

Jako do kolika km/h se oktavka v dobrem stavu na standard 195/65 15" pneumatikach chova velice slusne, pocitove jako pri 110km/h? Nerikej mi ze s tim kalis 210 a citis se jak v porsche Smile

Příspěvek  
Kristensen napsal:
dřív platilo že cokoliv má uvedené profilové číslo tak je nízkoprofilové, v dnešní době většinou platí že co je pod 70 tak už je bráno za nižší profil

ok. je mi jasne ze nizkoprofilaky jsou lepsi na rezani zatacek, pomohly by ale pri rychle dalnicni jizde k lepsimu pocitu stability?

Příspěvek  
vyměn si tlumiče dej drahé plynokapalinové a budeš mít klid Very Happy miloš

Citovat
Příspěvek  
samozřejmě že nižší profil přispěje ke stabilitě vozu ale je to další věc díky které ztrácíš komfort.

Citovat
Příspěvek  
[quote="Kristensen"]samozřejmě že nižší profil přispěje ke stabilitě vozu ale je to další věc díky které ztrácíš komfort.[/quo

nech na hlavě zubař vydělá Very Happy miloš

Citovat
Příspěvek  
Tak ty bys chtěl z dvotupláka Octy Porsche. Laughing Question Hmm,hmm Rolling EyesA do Porsche kufr jako má Octávia Laughing Rolling Eyes Chlapi tu píší pravdu...Pokud zjišťuješ pocity který si sám ještě nenasbíral,protože i já si troufám tvrdit že si moc v životě s jakymkoliv autem moc nenajel,pak je těžké s tebou probírat chování vozu.Ale pokud cítíš,že chování vozidla je neklidné a to bez jakýchkoliv negativních povětrnostních podmínek který na tom maj poloviční podíl,dej to servisovat,nebo si s kamarádem ty tlumiče vyměn,všecky Exclamation a se všim co k tomu patří.Zkontroluj případně nechej odstranit vůle na nápravě a v uložení a pak jeď na geometrii a nech zkontrolovat taky pneu,jestli není běhoun nesouměrně sjetý...Až to všecko budeš mít v cajk,tak třeba jezdi..

Příspěvek  
clovece ty nevydrzis octaviu pri 110, tak by som ta mal asi zviezt rapidom 160 na zimakoch a potom uvidis co je "neklidne auto" Very Happy

Plyn patri do zapalovaca a nie do auta!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ
Citovat
Příspěvek  
darklord napsal:
clovece ty nevydrzis octaviu pri 110, tak by som ta mal asi zviezt rapidom 160 na zimakoch a potom uvidis co je "neklidne auto" Very Happy

tak neco podobneho jsem si zazil se svou 110L pri 120km/h s vetrem v zadech, to byl kua adrenalin, volne rizeni jak svine, otoceni volantu o 90 stupnu jeste nic nedelalo, lehce vyjete koleje zatacely s autem Smile

Příspěvek  
patrik-hp napsal:
Tak ty bys chtěl z dvotupláka Octy Porsche. Laughing Question Hmm,hmm Rolling EyesA do Porsche kufr jako má Octávia Laughing Rolling Eyes Chlapi tu píší pravdu...Pokud zjišťuješ pocity který si sám ještě nenasbíral,protože i já si troufám tvrdit že si moc v životě s jakymkoliv autem moc nenajel,pak je těžké s tebou probírat chování vozu.Ale pokud cítíš,že chování vozidla je neklidné a to bez jakýchkoliv negativních povětrnostních podmínek který na tom maj poloviční podíl,dej to servisovat,nebo si s kamarádem ty tlumiče vyměn,všecky Exclamation a se všim co k tomu patří.Zkontroluj případně nechej odstranit vůle na nápravě a v uložení a pak jeď na geometrii a nech zkontrolovat taky pneu,jestli není běhoun nesouměrně sjetý...Až to všecko budeš mít v cajk,tak třeba jezdi..

no vypada to ze jsi asi nejaky vestec ci co ze tady vestis z koule o mych zkusenostech a ze si predstavuji ochcavku jako porsche Smile zemekouli jsem jako ty neobjel, ale neco jsem uz najel s vice auty (110L, favorit, toyota camry 89', ochcavia 1 kterou mam aktualne) a par let jiz to tez bude co jezdim. Ja tady shanim tipy, co vsechno bych mel nechat v servisu prohlednout a co vymenit tak aby me nenatahli, a pri te prilezitosti bych pripadne nechal vymenit nejake komponenty za lepsi pokud to prispeje k lepsimu pocitu pri rychlejsi jizde a bude to ovsem za rozumnou cenu.

Zaslat odpověď Strana 1 z 3
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další